Primăria Capitalei vrea să scoată rablele din centrul orașului
Spread the love

Primăria Capitalei interzice toate maşinile vechi în centrul oraşului! Şi vrea să pună o taxă de aproape 2.000 de lei pe autoturismele din provincie, care circulă în Bucureşti. Mai mult, fiecare şofer care nu are maşina înmatriculată în Ilfov sau în Capitală ar putea plăti o taxă de tranzit de 10 lei pe zi. Noile viniete, menite să reducă poluarea, ar urma să intre în vigoare de anul viitor.

Peste 1,6 milioane de maşini înmatriculate în Bucureşti şi Ilfov sufocă aerul din Capitală. Alte 500 de mii, din provincie, intră zilnic în oraş. Şi poluează aerul până la depăşirea valorilor maxime admise.

Din acest motiv, Primăria Generală vrea să introducă de la 1 ianuarie 2020 o taxă de 10 lei pe zi sau un abonament de 1.900 de lei pe an pentru toate maşinile fără număr de Bucureşti şi Ilfov, care circulă prin Capitală.

Taxa va fi sub forma unei viniete electronice denumită Oxigen B şi va putea fi achitată online, prin SMS sau la benzinării.

O altă măsură îi vizează pe cei care au mașini foarte vechi. Non-Euro, Euro 1 sau 2, aceste mașini vor fi interzise total în centrul Capitalei. Cei care au mașini Euro 3 vor fi nevoiți să plătească o taxa lunară de 75 de lei, sau 900 de lei pe an, pentru a circula prin centru. Atenție, această vinieta se aplică tuturor șoferilor, fie că sunt din București, fie din provincie.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *