Poliția spaniolă a pus capăt unei petreceri rave ilegale în apropiere de Barcelona, care dura de aproape 40 de ore. La eveniment au participat peste 300 de tineri.

Poliţia catalană a pus capăt sâmbătă unei petreceri rave care se desfăşura cu circa 300 de participanţi, de 40 de ore, pentru a sărbători sosirea Anului Nou, într-un hangar în apropiere de Barcelona în plină pandemie, relatează AFP.

“Îi vom urmări în justiţie pe organizatori şi pe toţi participanţii”, a declarat poliţia – Mossos de Esquadra – pe Twitter.

Amenda pentru participanţii la această petrecere clandestină la Llinars del Valles, localitate situată la 30 km nord-est de Barcelona, va depăşi 3.000 de euro.

“Cei trei organizatori au fost arestaţi: ei vor fi trimişi în faţa tribunalului în orele următoare”, a adăugat poliţia. Pentru ei, amenda ar putea depăşi 600.000 de euro, au precizat forţele de ordine.

Imagini video obţinute de AFP arată tineri fără măşti de protecţie şi fără să respecte regulile de distanţare fizică, care fumează și dansează fumând în faţa unui cap de mort uriaş cu bonetă de Moş Crăciun. Apoi, mici îmbrânceli pe ringul de dans la sosirea poliţiei. Poate fi văzută, de asemenea, o tânără topless care încearcă să-i calmeze pe unii şi pe alţii.

Sute de poliţişti au participat la operaţiune, sprijiniţi de un elicopter, potrivit postului de radio public spaniol RNE.

În Franţa, o petrecere similară a fost spartă de poliție sâmbătă.

2500 de tineri petreceau de joi la Lieuron, la sud de oraşul Rennes. Unii erau veniţi din străinătate.

Peste 1.200 de procese verbale au fost întocmite şi au fost confiscate mai multe echipamente audiovizuale.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *