PINTEA : NU SE PUNE PROBLEMA LIPSEI PERSONAL
Spread the love

Sorina Pintea, aflată la Săpoca, pentru a conduce ancheta internă după crimele comise de un pacient, a făcut primele declarații de presă, duminică seara.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a declarat că la Spitalul de Psihiatrie din Buzău nu este criză de personal, așa cum spunea un sindicalist, deoarece 7 asistente și 3 infirmiere se ocupau de pavilion, iar din punctul ei de vedere, nu au fost respectate prevederile din fișa postului.

„Nu se pune problema lipsei de personal. În acel moment, în pavilion erau 7 asistente medicale și trei infirmiere. Din datele care mi s-au pus la dispoziție, am constatat că personalul este normat în acest spital la nivel minim, deci legal. Cele 45 de posturi aprobate în 2018 – nu la solicitarea sindicatelor, ci la solicitarea spitalelor, pentru că eu am făcut aprobările – urmau să fie scoase la concurs. Aici am avut o replică. De ce nu ați scos la concurs?. ‘Pentru că nu am avut buget!’, mi s-a răspuns. Greșit! În momentul în care bugetul de stat e aprobat, spitalul are buget și poate face angajari. Dar și fără aceste 45 de posturi, personalul era la minim”, a declarat Sorina Pintea.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *