Ministerul Mediului anunta ca nu va exista o noua taxa auto in 2020

Taxa auto – un subiect mereu actual printre soferii din Romania. Vom avea o noua forma a taxei auto in 2020 in tara noastra?

Ministerul Mediului, prin vocea lui Costel Alexe, a anuntat la inceputul acestei saptamani ca nu va introduce o noua taxa auto in 2020 pentru masinile second-hand.

Daca va intrebati care este motivul pentru care cei de la Ministerul Mediului s-au razgandit din acest punct de vedere, ei bine, tot oficialii institutiei ne dau si raspunsul. Mai exact, sub orice forma ar fi introdusa, o noua taxa auto ar urma sa fie eliminata rapid de Uniunea Europeana, asa cum s-a mai intamplat si in trecut.

Asa cum stim deja cu totii, timbrul de mediu a fost eliminat de autoritatile la inceputul anului 2017, decizia fiind luata la acea vreme in Parlament. Desigur, decizia nu a fost deloc una simpla, reprezentantii APIA si producatorii auto prezenti in Romania sustinand ca legea trebuie atacata la Curtea Constitutionala.

Ulterior, pe masa autoritatilor au aparut tot felul de propuneri cu privire la introducerea unei alte taxe auto, importurile de masini la mana a doua din tarile vestice crescand destul de mult in ultima perioada.

Chiar si asa, Ministerul Mediului, condus acum de liberalul Costel Alexe, a anuntat ca o astfel de taxa nu va mai fi introdusa in cursul anului 2020. Asa cum spuneam si mai devreme, Costel Alexe vorbeste in apararea acestei decizii tocmai de toate formele de taxa auto anterioare, care au fost declarate ilegale mai devreme sau mai tarziu de catre Uniunea Europeana. Totodata, Alexe spune ca cele cateva formule incercate au intrat total in contradictie cu directivele europene, drept pentru care introducerea lor nu ar avea niciun sens. In aceste conditii, Alexe spune ca o asemenea masura trebuie gandita bine si intoarsa pe toate fetele!

Chiar si asa, o forma a taxei auto va fi introdusa in cele din urma in Capitala, acolo unde primarul Gabriela Firea pare decis sa mearga pana la capat. Noua taxa auto Oxigen trebuie platita de soferii cu masini cu motoare de pana la Euro 3 inclusiv, masura urmand sa fie extinsa chiar si la masinile cu motoare Europ 4 incepand de la 1 ianuarie 2021.

Bineinteles, nu putine sunt vocile care critica vehement aceasta initiativa a social-democratei Gabriela Firea , care pare insa a fi de neclintit in aceasta privinta. Ramane asadar de vazut ce se va intampla in viitor cu aceasta taxa auto Oxigen!

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *