Mesaje RO-Alert trimise populaţiei. Nivelul de răspândire a coronavirusului este unul extrem de ridicat în Bucureşti şi în şapte judeţe

Autorităţile au emis mesaje RO-Alert în Bucureşti şi în alte şapte judeţe din cauza nivelului extrem de ridicat de răspândire a noului coronavirus.

Vineri după amiază, telefoanele bucureştenilor şi ale locuitorulor din judeţele Alba, Bacău, Iaşi, Neamţ, Teleorman, Vâlcea şi Vaslui au sunat alarmant. Un mesaj de alertă extremă a fost anunțat de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).În Capitală nivelul de răspândire a noului coronavirus (SARS-CoV-2) a ajuns la unul extrem de ridicat, peste 2 la o mie de locuitori.

„Atenție! În municipiul București nivelul de răspândire a noului coronavirus (SARS-CoV-2) este unul ridicat, peste 2 la o mie de locuitori. RESPECTAȚI măsurile sanitare pentru a nu vă pune viața în pericol, a dvs. sau a celor din jur. Purtați corect MASCA, acoperind nasul și gura. Păstrați DISTANȚA și evitați aglomerațiile. Mențineți IGIENA MÂINILOR, evitați contactul cu suprafețele comune și DEZINFECTAȚI-VĂ după fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. ÎNCURAJAȚI-I și pe cei din apropierea dvs. să respecte cu strictețe regulile! DSU – IGSU”, se arată în msajul DSU.

În Alba,Bacău,Iași,Neamț, Teleorman, Vâlcea și Vaslui nivelul de răspândire a virusului este de 1,5 la o mie de locuitori.

Record absolut de noi cazuri de COVID în România. Grupul de Comunicare Strategică a raportat 3186 de noi infectări şi 52 de decese în ultimele 24 de ore. De asemenea, este record şi la ATI, 613 pacienţi au fost raportaţi în ultimele ore.

Până astăzi, 9 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 148.886 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 114.792 de pacienți au fost declarați vindecați.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *