Inundațiile au făcut ravagii, în România. 29 de județe, lovite de ape

Inundațiile fac prăpăd în România și se extind de la o zi la alta. În acest moment, 29 de județe sunt lovite de furia apelor.

Autoritățile au făcut un bilanț provizoriu și au anunțat că s-au înregistrat cazuri de oameni luați viituri, sunt zeci de evacuați și mii de spații afectate.

Mai grav este faptul că meteorologii au prelungit avertizările de instabilitate, iar în orele următoare va ploua abundent în cea mai mare parte a țării.

Inundațiile au pus stăpânire pe România: oameni luați de ape, zeci de evacuați și mii de spații inundate

Conform IGSU, inundațiile din ultimele zile au afectat 161 de localități din 29 de judeţe anunţă. Până acum, trei oameni au fost luaţi de viitură, zeci de persoane au fost evacuate, peste 1.000 de case, curţi şi beciuri au fost inundate, iar mai mulți stâlpi de electricitate şi copaci au fost doborâți de vânt.

Ziua de marți a fost una dintre cele mai grave din punct de vedere al gravității fenomenelor meteo. În cursul zilei de ieri şi pe timpul nopţii, aversele torenţiale au produs inundaţii în 29 judeţe (Alba, Arad, Bihor, Bistrița – Năsăud, Braşov, Botoşani, Calăraşi, Cluj, Caraş – Severin, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Mehedişi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Suceava, Timiş, Teleorman, Vaslui şi Vrancea), fiind afectate 161 de localităţi, anunță IGSU, citat de News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *