Continuă coşmarul românilor captivi pe insula Samothraki
Spread the love

Sute de români aşteaptă încă să fie evacuaţi de pe insula grecească Samothraki. Astăzi autorităţile din Grecia au reuşit să trimită două nave, însă prioritate la îmbarcare au avut grecii. Românii speră să prindă un loc măcar la vaporul de noapte. Tensiunea a atins cote maxime seara trecută, când unul dintre români a fost închis în sediul poliţiei portuare. Bărbatul susţine că a fost bătut de agenţi.

La capătul răbdării, după zile şi nopţi de când aşteaptă o salvare, turiştii români s-au adunat în faţa poliţiei portuare din Samothraki pentru a cere explicaţii. Spiritele s-au încins, iar unul dintre români a fost închis în sediul poliţiei. Afară oamenii cer eliberarea lui.

Românul a ajuns la spital şi îi acuză pe poliţiştii eleni că l-au bătut.

Între timp, în portul din mica insulă elenă haosul se amplifică. În timp ce unii aşteaptă la cozi imense deschiderea caselor de bilete, alţii şi-au întins izoprenele şi corturile şi se odihnesc după încă o noapte albă în care au aşteptat vapoarele. Peste toate, turiştii trăiesc cu frica de noi incendii de vegetaţie, după ce acum două nopţi au văzut dealurile din zonă arzând.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *